Burun tıkanıklığı tedavisi nelerdir? (Burun tıkanıklığı nasıl açılır)

Burun tıkanıklığını genelde sinüzite dayalı olarak görürler. Hayatı kâbusa çeviren bir rahatsızlıktır. Çoğunlukla soğuk ve kirli havalar da daha çok görülen burun tıkanıklığı nadir de olsa diğer günlerde de görülmektedir. Peki burun tıkanıklığını açmak için ne yapmalıyız, burun tıkanıklığı nasıl geçer? Burun tıkanıklığından şikâyet edenler bu habere dikkat!

Burun tıkanıklığı rahatsızlığı olanlar bu habere dikkat! Burun tıkanıklığına ne iyi gelir, burnu tıkalı olanlar ne yapmalı nelerden uzak durmalı, işte sizler için merak ettiğiniz tüm soruların cevabının yer aldığı o haber. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Nabi Bulut, burnun tıkalı olduğu dönemlerde süt içmekten kaçınılması gerektiğini belirterek, tuzlu su ile temizleme ve burun deliklerine zeytinyağı damlatma ile tıkanıklığın giderilebileceğini söyledi. Tıkalı burnu evde açmak için bazı reçetelerin olduğunu belirten  Bulut, “Ancak burun akıntısı kanla birlikte görülüyorsa veya burnunuz 10 günden fazladır tıkalıysa mutlaka bir doktora görünmelisiniz” dedi.

“Süt, mukus üretimi arttıran önemli bir faktördür ve her zamankinden daha az tüketmeniz gerekebilir. Gün içerisinde kendinizi sıcak tutmak ve evde terlemek burun tıkanıklığına iyi gelecektir. Tuzlu su, burnu temizlemek için oldukça etkili bir yöntemdir. Ilık bir bardak suya bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat koyarak burnunuzu temizleyebilirsiniz. Ortamın nemli olması burun tıkanıklığına iyi gelir. Uyuduğunuz odada kaloriferin üzerine bir su bardağı su koyarak ortamın nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Burun deliklerine zeytinyağı damlatmak da tıkanıklığı açacaktır. Bol su tüketiminin de tıkanıklığı iyileştirici özelliği vardır.

 
Burun tıkanıklığı döneminde özellikle sigara bırakılmalı ve bol miktarda c vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Burun tıkanıklığı şikâyetleriniz uzun süre devam ediyorsa muhakkak kulak burun boğaz hekimlerinden destek almalısınız. Zamanında tedavi edilmediği takdirde yüksek tansiyon ve koroner kalp hastalığı ile kalp yetmezliği gibi kalp hastalıklarını tetikleyebilmektedir.”




E-Bülten Aboneliği